Hvorfor Chrono24? Logg inn

Louis Moinet er et av verdens mest eksklusive og luksuriøse klokkemerker og tilbyr kun klokker i begrenset utgave eller som unikater (500 klokker i året). Spesielle, eksotiske materialer, som meteorittfragmenter eller fossiliserte dinosaurknokler, pryder disse klokkene på en unik måte og gjør hver og en av dem til noe helt utenom det vanlige. Hver klokke er en kombinasjon av tradisjonelt håndverk og fremtidsrettet presisjonsteknologi.

Jean-Marie Schaller i et eksklusivt intervju med Chrono24

Videoer

  • Sideralis

    Den interstellare, inverterte, doble tourbillonen med de største tourbillonrammene i verden.

  • Black Gold Derrick

    Med en spektakulær, animert urskive og skjelettert bevegelse samt ekstraordinær mekanisme.

  • 20-Second Tempograph

    Og den eksklusive 20-sekunders retrograde mekanismen.

Knyttet til tradisjon

Denne produsentens røtter går helt tilbake til 1806. Louis Moinet, en mesterurmaker og en av de største urmakergeniene fra 1800-tallet, oppfant den første kronografen i 1816 (sertifisert av Guinness World Records™). Han er også forfatter av Traité d'Horlogerie, et viktig og berømt klokkeleksikon, som ble publisert i 1848. I tillegg skapte han klokker til de viktigste personene på sin tid, som bl.a. Napoléon Bonaparte, Thomas Jefferson og King George IV.

Ekstraordinær design

Hver klokke fra Louis Moinet har unike egenskaper som gjør den uforglemmelige. Merkets varemerker omfatter Gouttes de Rosée-hendene som slutter i en duggdråpeform samt karakteristiske guilloché-mønstre på urskiven. Merket har utviklet flere animerte og spektakulære måter å vise tid på.

Suksess

Louis Moinet ble den offisielle innehaveren av tittelen «World's First Chronograph Ever» (verdens aller første kronograf), etter å ha fått tildelt tittelen av den offisielle Guinness World Records-organisasjonen. Louis Moinet har også mottatt flere ettertraktede priser, inkludert tre Good Design-priser, en Red Dot Design-pris («Best of the Best»-kategorien), gull- og bronsemedaljer i kronografkonkurransen International Chronometry Competition, en Robb Report «Best of the Best»-pris, en Revolution og Moda Topical-pris i Russland, en «Chronograph of the Year»-utmerkelse fra det japanske magasinet Begin, samt UNESCOs «Award of Merit»-pris.

Grunnleggeren

Jean-Marie Schaller grunnla det uavhengige klokkeselskapet Les Ateliers Louis Moinet SA i 2001 i Saint-Blaise i Sveits. Som klokkeelsker var hans mål å puste nytt liv i urmakergeniet Louis Moinets ånd. Som konsernsjef og kreativ direktør for selskapet er Schaller ansvarlig for denne urmakerens utsøkte kreasjoner. Louis Moinets begrensede utgaver understreker klokkenes eksklusivitet.

BrandBoutique

Eksklusive klokker direkte fra produsenten