Siden 2003 har vi tilbudt sikkert kjøp og salg av luksusklokker
Chrono24 - Norge
Innlogging eller registrering

Bestem klokkens verdi

0:35

Det å kjenne klokkens aktuelle og realistiske markedsverdi er veldig viktig, fordi du verken ønsker å skremme potensielle kjøpere med en for høy pris eller selge klokken for mindre enn den er verdt. Våre tips hjelper deg med å kommunisere klokkens verdi på en mest mulig enkel, praktisk og realistisk måte.

Verdivurdering på Chrono24

Chrono24 tilbyr et gratis verdivurderingsverktøy.

Bruker du dette verktøyet sparer du deg turen til urmakeren eller andre klokkebutikker for å få et rimelig estimat på klokkens markedsverdi. Med verktøyet vårt velger du bare modell og oppgir klokkens tilstand og får umiddelbart informasjon om klokkens aktuelle markedsverdi. Vi sammenligner klokken din med de over 500 000 aktuelle annonsene vi har i databasen vår og hjelper deg med å velge riktig salgspris basert på prisanbefalingen vår. Viktig å vite: Verdivurderingen representerer gjennomsnittsprisen fra tilsvarende annonser på plattformen vår og er ingen garantert salgspris.

Sammenligningen av lignende annonser

Når du bestemmer salgsprisen kan du også søke etter sammenlignbare modeller. Vær riktignok klar over at enten du søker på referansenummer eller modellnavn, så kan modeller med samme navn være forskjellige på grunn av materialet som er brukt (f.eks. bezel i rustfritt stål eller hvitt gull).

Det å ha originalemballasjen og dokumentasjonen er et annet viktig kriterium. Spesielt når det gjelder nyere klokker som (fortsatt) har garanti, har dette en stor innvirkning på prisen. Hvis du ikke har dem lenger, kan det hende at du må gi en betydelig prisreduksjon. For eldre klokker er det som regel ikke fullt så viktig for kjøpere hvis originalemballasjen og dokumentasjonen mangler.

En annen faktor er klokkens komplikasjoner. Hvis den for eksempel har en evighetskalender, månefase eller en flyback-kronograf, kan dette øke klokkens verdi. Vær derfor oppmerksom på hvilke komplikasjoner de sammenlignbare klokkene har.

Popularitet og etterspørsel bestemmer prisen

I likhet med andre bransjer er klokkens aktuelle verdi og salgspris knyttet til tilbud og etterspørsel.

Skaff deg en følelse for hvor populær klokken din er. Sjekk for eksempel hvor mange tilsvarende annonser som finnes på Chrono24.Finnes det veldig mange og kommer det stadig nye annonser? Eller finnes det kun én annonse som har ligget ute i månedsvis? Legg til sammenlignbare annonser på ønskelisten din og følg med på hvor raskt disse klokkene selges. Andre tips: Søk etter aktuelle artikler om klokken i blogger og aviser/magasiner.

Hvis klokken ikke lenger produseres eller kun er tilgjengelig i begrenset antall, er dette som regel positivt for klokkens verdi.

Privat selger eller profesjonell forhandler

Vær oppmerksom på at du normalt oppnår en lavere salgspris som privat selger enn som en profesjonell forhandler. Hvorfor? Grunnen til dette er at profesjonelle forhandlere er lovpålagt å gi en garanti på klokken. I tillegg kan de fleste forhandlere sjekke at klokkene er nøyaktige, tette, osv. før de legger dem ut for salg og gir en garanti. Kjøpere er som regel villige til å betale litt mer for denne risikoreduksjonen.

Visste du at vi også tilbyr en deponeringstjeneste for private selgere? Denne tjenesten reduserer risikoen i forbindelse med betaling og øker salgsmulighetene dine betraktelig.

Andre land, andre priser

Markedsprisen kan variere avhengig av hvilket land du ønsker å selge klokken fra og i. Grunnen til dette er bl.a. fraktkostnader, toll og skatteregler i de aktuelle landene.

Det er som regel lurt å bruke det lokale markedet som referanse når du skal bestemme riktig salgspris. På grunn av gjeldende tollavgifter bør du først optimalisere annonsen for det lokale markedet. På denne måten blir kjøpsprosessen mye enklere for begge parter.

Selg nå